RIJSWIJK - De achterban van de VVD is niet gecharmeerd van deplannen in het regeerakkoord om aan de aftrek van de hypotheekrentete morrelen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou datde liberale fractie drie zetels kosten, blijkt uit een enquête vanMaurice de Hond in opdracht het SBS6-programma Stem van Nederland.

In de peiling van 19 mei valt de VVD terug van 32 naar 29 zetelsvergeleken bij de enquête van een week geleden. Het CDA krijgt ereen zeteltje bij en komt op 34, terwijl D66 stationair op achtzetels blijft draaien. Bij elkaar opgeteld, komt de coalitie op 71zetels, ruim onvoldoende voor het vormen van een regering. Op basisvan de verkiezingsuitslag van januari heeft de coalitie van CDA,VVD en D66 78 zetels.

Het onderzoek laat verder zien dat het vertrouwen in depolitieke leiders op een bedroevend laag peil staat. Geen enkelefractievoorzitter haalt een voldoende. SP-voorzitter Marijnissendoet het nog het best met een 5,5. CDA-leider Balkenende komt nietverder dan een 4,7.