ULFT - De politie heeft in de Achterhoek een bende in vrouwen-en drugshandel ontmanteld. Ze hield in totaal acht personen aan.In deze zaak werkten politie, de Vreemdelingendienst, het UWV/GAKen de Belastingdienst samen, aldus een woordvoerder maandag.

Twee mannen (32 en 34) uit Silvolde, een man (35) uit's-Heerenberg en een 27-jarige man uit Gaanderen werden eerder ditjaar aangehouden op verdenking van vrouwenhandel. Ze loktenBulgaarse en Roemeense vrouwen naar Ulft. De vrouwen werdenvervolgens als prostituee te werk gesteld in Nederland of inDuitsland. Ook werkten sommige vrouwen illegaal in een café in Ulftzonder dat voor hen belasting en sociale premies werden afgedragen.

De politie verdenkt de 32-jarige man uit Silvolde ook van handelin cocaïne. In verband hiermee zijn onlangs vier handlangers uitSilvolde, Doetinchem, Winterswijk en Gendringen aangehouden. Zijzitten nog in voorarrest.

Bij huiszoekingen in Enschede en Haaksbergen ontdekte de politieenkele vuurwapens die eerder zouden zijn afgeleverd bij het café inUlft. Tegen de twee huiseigenaren is proces-verbaal opgemaakt.