PRAAG - De politie in Tsjechië is een massale klopjacht begonnen naar een Nederlander die zijn dochtertje zou hebben ontvoerd.

De 38-jarige man nam haar zaterdagmorgen mee uit het huis van zijn ex-vrouw in het Tsjechische dorpje Zakava. Sindsdien is er niets meer van hem en de 6-jarige Charlie Tereza vernomen, zegt de politie.

Australië

De politie heeft om assistentie gevraagd van collega's in Australië, waar de Nederlander woont, meldden Australische media maandagavond.

Cowie kwam in december naar Tsjechië om contact te zoeken met zijn dochtertje die sinds zijn scheiding bij haar moeder woonde, aldus de Tsjechische politie.

Hij kreeg toestemming om het meisje enkele uren bij zich te hebben, maar keerde 's avonds niet terug. Volgens de Tsjechische media vertrok de man met zijn dochtertje in een rode Ford Escort die hij leende van zijn voormalige zwager.

Schandalen

De affaire komt op een moment dat de Tsjechische autoriteiten onder druk staan beter toe te zien op het welzijn van minderjarigen, na meerdere schandalen van kindermisbruik.