ANTWERPEN - Het vernieuwde station Antwerpen Centraal is maandag langdurig ontruimd geweest wegens brand. De ondergrondse elektrische bedrading had vlam gevat na een kortsluiting.

Vier mensen raakten bedwelmd door de rook en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het zijn twee spoorwerknemers en twee agenten.

Treinen konden het station maandag niet meer binnenrijden. Passagiers werden met vertraging door bussen vervoerd, aldus een woordvoerster van spoorbeheerder Infrabel. Wegens de rook waren ook enkele ondergrondse metrostations gesloten.

Dinsdagochtend zal het treinverkeer van en naar Antwerpen Centraal normaal verlopen, meldde de VRT-nieuwdienst maandagavond laat. De brandweer heeft het station veilig verklaard.

Kortsluiting

De oorzaak van de brand was een kortsluiting in de technische ruimte naast de controlekamer. Het vuur ontstond rond 14.00 uur, maar was snel onder controle. Om 15.15 uur wakkerde het echter weer aan toen elektrische noodcircuits vlam vatten.

Het ondergrondse Antwerpen Centraal Station is recent zeer uitgebreid vernieuwd. Treinen naar Nederland, Brussel en andere plaatsen stoppen op veertien perrons op drie verdiepingen.