DEN HAAG - Op de Nederlandse wegen was het maandagochtend niet druk maar mensen die de weg op gingen, ondervonden wel hinder van de sneeuw. De ANWB waarschuwt dat het overal in het land glad kan blijven door sneeuwval en door sneeuwresten op de weg.

Tijdens sneeuwbuien hebben weggebruikers bovendien minder zicht. Omdat er maandagochtend, tweede paasdag, weinig verkeer was, werd de gestrooide pekel niet goed verdeeld. Rijkswaterstaat strooide daarom vooral op plaatsen waar het net had gesneeuwd.

Bij slippartijen en ongevallen ontstond vrijwel uitsluitend blikschade. De A58 (Tilburg-Eindhoven) was rond 09.00 uur enige tijd afgesloten ter hoogte van het knooppunt Ekkersweijer na een ongeval waarbij overigens geen slachtoffers vielen.

Kouder

De ANWB houdt er rekening mee dat maandagavond ongevallen kunnen plaatsvinden als mensen huiswaarts gaan na bezoek aan familie, vrienden en meubelboulevards. "Dan wordt het kouder, de wegen kunnen dan weer glad worden."

De sneeuwbuien trokken naar het oosten weg en hingen aan het einde van de ochtend boven Duitsland. "Maar er komen vanaf de Noordzee nieuwe winterse buien aan", aldus een woordvoerder van het KNMI.

Onweer

"Nog de hele maandag kan verspreid over het hele land lokaal een sneeuw- of hagelbui vallen. Vooral langs de kust kunnen die buien gepaard gaan met onweer."

Vooral in Zeeland viel volgens de woordvoerder zondagavond laat al veel sneeuw: circa 5 tot 10 centimeter.