HELMOND - De politie heeft dinsdagavond een grootscheepse inval gedaan en drie arrestaties verricht op een bingoavond in de kantine van voetbalclub Helmond Sport.

Volgens haar werd er illegaal gegokt en vervalste merkkleding verkocht. De politie vermoedt dat de kienavondjes de organisatoren een miljoenenomzet opleverden, zei een woordvoerder woensdag.

De politie heeft twee mannen van 38 en 25 jaar en een 40-jarige vrouw uit Helmond gearresteerd. De 38-jarige Helmonder is hoofdverdachte in de zaak.

Hij pachtte de kantine van de voetbalclub en organiseerde de avonden samen met de andere verdachten. Het onderzoek richt zich niet op Helmond Sport, aldus de zegsman.

Rustig

De inval in de kantine verliep volgens de woordvoerder rustig. "We hebben bewust nog een halfuurtje door laten spelen om de dames die daar zaten duidelijk te maken dat de actie niet tegen hen gericht was."

Dezelfde avond arresteerden rechercheurs een 41-jarige Helmonder die ervan werd verdacht dat hij vorige week maandag schoten heeft gelost op het huis van de hoofdverdachte. Later bleek echter dat hij niets met de zaak te maken had.

In de middag hield de politie een 58-jarige vrouw uit Venlo aan, die met kleding en sieraden op weg was naar de kantine. Zij mocht na verhoor naar huis.

In de supporterskantine werd al jarenlang vijf keer per week gekiend voor geld, zonder dat de uitbater daar een vergunning voor had. Waarom de politie juist nu besloot in te grijpen, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Merkkleding

Volgens de politie brachten ongeveer vijftien handelaren onder meer vervalste merkkleding mee om tijdens de bingoavonden te verkopen. De politie heeft in een loods van de hoofdverdachte 28 pallets met kleding gevonden en in beslag genomen.