DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 42-jarige Peter H. uit Geldrop woensdag veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs voor de ontvoering, de verkrachting en het doden van de 15-jarige Melanie Sijbers in 2006.

Het Openbaar Ministerie had tegen hem achttien jaar cel en tbs geëist onder meer voor moord.

De scholiere verdween 7 september 2006. Haar lichaam werd twee weken later gevonden in een bos bij Someren. Het gerechtshof gelooft de stelling van justitie dat H. het meisje heeft meegenomen naar een loods.

Verstikt

Hij heeft haar daar vastgebonden en gedwongen tot orale seks. Vervolgens heeft hij Melanie in zijn kofferbak meegenomen naar het bos, waar hij haar verstikte.

Volgens de advocaat-generaal had Peter H. het plan haar te doden en handelde hij niet in paniek zoals hijzelf stelt. Het hof volgde die redenering niet en kwam wegens gebrek aan feiten en op basis van de verklaring van de verdachte uit op doodslag.

Doodsangsten

Volgens het gerechtshof heeft het meisje doodsangsten uitgestaan en heeft Peter H. haar op wrede wijze gedood. H. heeft de nabestaanden extra leed aangedaan omdat hij het lichaam verborgen heeft gehouden en steeds wisselende verklaringen heeft afgelegd over de gebeurtenissen.

Het hof gelooft niet dat de 42-jarige man en de puber een geheime seksuele relatie hadden, zoals H. zelf op het laatst zei.

Psychische stoornis

In een optelsom van de drie misdrijven kwam het gerechtshof uit op vijftien jaar celstraf. Wegens een ernstige psychische stoornis en de grote kans op herhaling, vastgesteld in twee verschillende onderzoeken, legde het de tbs met dwangverpleging op.

De rechtbank veroordeelde Peter H. vorig jaar ook tot vijftien jaar celstraf en tbs.