ZEVENBERGEN - Door een grote brand in Zevenbergen (West-Brabant) zijn zaterdagavond twee loodsen verwoest. De brandweer, die met tien blusvoertuigen en honderd man aanwezig was, kon voorkomen dat de brand oversloeg naar enkele naastgelegen loodsen.

De oorzaak van de brand, waarvan de melding omstreeks 18.45 uur binnenkwam, is nog onbekend. Volgens de brandweer zijn er de afgelopen weken al vaker kleine brandjes op het terrein geweest. Er vielen geen slachtoffers. Uit meting bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De brand was om 20.45 uur bedwongen.

De brandweer kreeg steun van een zwaar blusvoertuig van de luchtmacht van het vliegveld Valkenburg bij Leiden. Dat was op de terugweg van een brandweershow en is de voorbijrijdende brandweerauto's gevolgd. De politie kreeg steun van de marechaussee bij de afzetting van het gebied. Ook die kwam toevallig voorbij en bood spontaan aan te helpen.

De afgebrande loodsen, waarin een huidenbedrijf was gevestigd, stonden al enige jaren leeg. Kortgeleden had een projectontwikkelaar de gebouwen overgenomen. Die zouden gedeeltelijk gesloopt en gedeeltelijk gerenoveerd worden. De sloop was onlangs begonnen.