DEN HAAG - Een van de drie verdachten in de zogenoemde Rijswijkse stoeptegelmoord is dinsdag definitief vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie was tegen de vrijspraak van het gerechtshof in Den Haag in cassatie gegaan, maar dat heeft de Hoge Raad verworpen.

Een 30-jarige vrouw uit Uden werd op 9 januari 2005 dodelijk getroffen door een stoeptegel die vanaf een viaduct over de A4 bij Rijswijk naar beneden werd gegooid.

De tegel sloeg door de voorruit van een passerende auto. De Udense kreeg de tegel tegen haar voorhoofd en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Samenwerking

De rechtbank veroordeelde Frederik B. tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor het medeplegen van moord. Het hof sprak de 22-jarige Rijswijker echter vrij. Hij zou de tegel niet hebben gegooid en er zou ook geen bewijs zijn dat hij instemde met het gooien van de stukken tegels. Het hof vond bovendien dat er van een nauwe samenwerking tussen de drie verdachten geen sprake was.

Het gerechtshof in Den Haag kwam wel tot een veroordeling van twee medeverdachten. Jeroen de G. kreeg zes jaar, Davy V. werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf.