AALSMEER - Het is een geliefde zaterdagactiviteit: met de auto door de wasstraat. Voor hondenbezitters komt daar iets bij. Sindskort kunnen zij bij een autowasserij in Aalsmeer ook hun trouwe viervoeter aan een wasbeurt onderwerpen.

Voor de 'doggy-wash' gaat de hond in een box waar een verstelbaar platform het beest op de juiste hoogte zet. De hondenbezitter bedient de doggy-wash zelf, maar dat is eenvoudig. Voor 4 euro is de hond in zes minuten schoon. De hond komt niet alleen schoon, maar ook droog uit de wasmachine.

De doggy-wash betekent het einde van badkuipen vol hondenhaar. De machine reinigt zichzelf, desinfecterend wel te verstaan, zodat een hond niet met de viezigheid van zijn voorganger wordt geconfronteerd. De doggy-wash is ook geschikt voor het wassen van andere huisdieren, meldt een folder van het bedrijf.

Volgens W. Zadel van de autowasserij wordt het steeds drukker bij de hondenwasserij. "We moeten het vooral hebben van mond-op-mondreclame. Dat gaat goed, want de gebruikers zijn erg enthousiast", zegt hij. Om de doggy-wash te promoten krijgen de eerste tweehonderd hondenbezitters die hun auto komen wassen een gratis munt voor de hondenwasserij.