ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft Huib van O. dinsdag veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en tbs voor het doden van zijn 31-jarige vrouw en 3-jarige dochter in Melissant.

Hij bracht hen eind september om met een hamer en een mes. Tevens wurgde hij hen. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar cel en tbs tegen Van O. geëist.

Het gezin had een schuld van circa 50.000 euro opgebouwd. Van O. liep al langer rond met de gedachte zijn gezin iets aan te doen. Hij zag dit als oplossing voor de problemen.

Na het drama leefde hij een paar dagen tussen de dode lichamen alsof er niets aan de hand was. Dit hield hij twee dagen vol. Toen meldde hij zich bij de politie.

Hamer

Van O. heeft naar eigen zeggen ook geprobeerd zichzelf te doden. De hond die hij eveneens met een hamer en mes had bewerkt, overleefde het drama. Naar buiten toe leek er niets aan de hand met het gezin. De schulden waren voor de omgeving niet bekend. Het gezin had uit schaamte geen hulp gezocht. Ze bleven maar uitgeven, al was er soms geen geld voor boodschappen.

Voor Van O. was op de avond van de moord de dood de enige oplossing voor de problemen. Hij liet weten dat hij aan niets anders kon denken en niet meer te stoppen was. Nadat hij zijn vrouw had vermoord, las hij zijn dochter nog een verhaaltje voor.