ZAANDAM - Een man is dinsdagochtend overleden aan vermoedelijke koolmonoxidevergiftiging in een pand aan de Mauritsstraat in Zaandam. Een andere man en een vrouw zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

De toestand van de vrouw is zorgwekkend. Met de man gaat het wat beter. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het lichaam van de overleden man werd aangetroffen in het bedrijfspand waarin vroeger een garage was gevestigd. Hij is naar buiten gebracht, maar reanimatie mocht niet meer baten. Ook de andere man en vrouw werden in het pand aangetroffen.

Hennepplantage

In een deel van het pand blijkt een hennepplantage te zitten, maar de politie vermoedt dat die niet de oorzaak van de ademhalingsproblemen is. In een ander deel van het pand, waar de overleden man werd aangetroffen, stond een auto met draaiende motor.

Waarom de motor van de wagen draaide in de afgesloten ruimte, is nog onbekend. Ook is het nog onduidelijk of de slachtoffers iets met de hennepplantage te maken hebben.

Uit voorzorg zijn ongeveer honderd mensen uit omliggende bedrijven op het kleine bedrijventerrein korte tijd geëvacueerd geweest. Zij werden in de omgeving opgevangen.

Man overleden in Zaandam