LYON - Door een busongeval zaterdagmorgen bij Lyon zijn zeker 28 Duitse inzittenden omgekomen. Bijna vijftig passagiers raakten gewond, van wie zes ernstig. Dat hebben hulpverleners en autoriteiten in de zuid-Franse stad gemeld.

De dubbeldekker was omstreeks 05.00 uur ten noorden van Lyon op de A6 in de berm terechtgekomen en over de kop geslagen, aldus de radiozender France Inter zaterdag. Volgens hulpverleners zaten er overwegend oudere vakantiegangers in de bus. De meesten sliepen toen het ongeval plaatshad.

'Behoorlijk hard'

Getuigen zeiden tegen de radiozender dat de bus in nat weer 'behoorlijk hard' reed en opeens begon te slingeren, waarna het voertuig door de vangrail reed.

De bus van reisorganisatie Tiger Reisen was vertrokken uit Hannover met bestemming Spanje. De bus stopte onderweg onder meer in Osnabrück, Kiel, Essen en Keulen om passagiers op te pikken.

Loterij

Volgens Franse functionarissen hadden de passagiers hun reis in een loterij gewonnen. Het was het tweede grote busongeluk met Duitse slachtoffers deze maand. Op 8 mei stierven er 33 Duitse toeristen door een busongeluk in Hongarije.