VELDHOVEN - De politie heeft maandag drie verdachten aangehouden van een poging tot doodslag. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 42-jarige inwoner uit Veldhoven.

Het gaat om twee mannen (32 en 34 jaar) uit Oisterwijk en een 30-jarige inwoner van Drunen. Dat maakte de politie bekend.

Hennepkwekerij

De Velhovenaar werd in december door meerdere mannen uit zijn huis meegenomen omdat zij hem wilden spreken over een hennepkwekerij. Op een parkeerterrein werd hij door een groep mannen mishandeld. Daarna namen ze hem mee in een andere auto.

Onderweg staken ze hem met een mes in een oog. Later werd de man uit de auto gezet en van zijn kleding ontdaan. De daders gingen er in de auto vandoor en lieten de naakte, bloedende man achter.

Bureau Brabant

De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij deze zaak, aldus de politie. Zij kwam de mannen op het spoor door tips na het televisieprogramma Bureau Brabant. Zij sluit meer aanhoudingen niet uit.

Verdacht slachtoffer

Overigens hield de politie vorige week maandag ook het slachtoffer aan omdat in zijn auto een vuurwapen was gevonden. Na een aantal dagen is hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.