ROTTERDAM - De rijksweg A15 is vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. Ook het weekeinde daarop, van vrijdagavond mei tot en met maandag 26 mei, moet het verkeer een andere route kiezen. Dat liet Rijkswaterstaat vrijdag weten.

Het gaat om het deel tussen knooppunt Gorinchem en de Noordtunnel bij Alblasserdam. Het doorgaande verkeer uit Utrecht en Arnhem kan daardoor geen gebruik maken van de A15 richting Rotterdam. Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Wijngaarden blijven bereikbaar via de A15.

Weggebruikers worden omgeleid vanaf het knooppunt Gorinchem via de A27 richting Breda, bij het knooppunt Hooipolder via de A59 naar het knooppunt Zonzeel en vanaf daar via de A16 naar Rotterdam. Ze moeten rekening houden met vertraging en hinder.

Weggebruikers kunnen informatie krijgen via het informatienummer -9344636 en via internet op www.fileplanregiorotterdam.nl. Niet alleen op de A15 ondervindt het verkeer komend weekeinde hinder. Ook op de A20 en de A4 zijn vanaf vrijdagavond tot en met maandagochtend werkzaamheden.

Het gaat om de noordelijke rijbaan van de A20 richting Hoek van Holland, vanaf het knooppunt Kethelplein tot Maassluis. Deze werkzaamheden stonden eerder gepland voor het weekeinde van 25 april, maar door de regen besloot Rijkswaterstaat ze uit te stellen. De A4 is dicht van het knooppunt Benelux tot het knooppunt Kethelplein.