WESTDORPE - In de auto die donderdagavond is geborgen in het Kanaal van Gent naar Terneuzen bij Westdorpe is een lichaam gevonden dat vrijwel zeker van de 41-jarige Aarnout Z. is.

Dat liet de politie weten. Sectie moet vrijdag absolute zekerheid geven over de identiteit.

De man wordt ervan verdacht bijna drie weken geleden in Roosendaal zijn twee kinderen te hebben vermoord. Daarna was hij spoorloos. De politie en brandweer hadden anderhalve dag nodig de auto te bergen. Bij de bergingsoperatie kwam woensdag een 38-jarige duiker van de brandweer in Terneuzen om het leven.

Identificatie

De politie liet donderdagavond weten dat de identificatie van het lichaam moeilijk is. "Wel is het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het lichaam van Aarnout Z.".

Zelfmoord

Het Openbaar Ministerie in Breda gaat uit van zelfmoord. Officier van justitie Huibert Donker zei dat Z. diverse brieven heeft achtergelaten waarin hij afscheid heeft genomen. Daarin stond echter geen motief. Ook stond er niets in over de dood van zijn twee kinderen. De moeder en andere betrokkenen zijn inmiddels uitgesloten als verdachte.

Drama

Burgemeester Michel Marijnen van Roosendaal toonde zich donderdagavond tijdens de bijeenkomst in zijn gemeente onder de indruk. "Het snijdt in de ziel dat het drama nog een mensenleven heeft gekost. Dat offer is zeker te veel."

Lichaam Aarnout Z. geborgen