NEW YORK - Een 60-jarige Amerikaanse heeft donderdag publiekelijk toegegeven dat ze veertig jaar geleden als stagiaire een affaire met president John F. Kennedy had. Marion 'Mimi' Fahnestock, oma en moeder van twee kinderen, reageerde op onthullingen eerder deze week over de verhouding in een nieuwe Kennedy-biografie.

In het boek An Unfinished Life noemt auteur Robert Dallek geen naam. Volgens Fahnestock had zij als 19-jarige van juni 1962 tot aan de moord op Kennedy in november 1963 een seksuele relatie met de president. De administratrice van een kerk in New York vroeg de media verder haar privacy te respecteren: "De afgelopen 41 jaar heb ik er zelf ook geen woorden aan vuilgemaakt."

Dallek baseerde zijn informatie op verklaringen van een vroegere medewerkster van Kennedy, Barbara Gamarekian. Zij wilde de naam van de stagiaire niet noemen, maar zei onder meer dat de jonge vrouw niet kon typen: "Klaarblijkelijk was haar enige vaardigheid JFK tijdens reizen en mogelijk in het Witte Huis seksueel van dienst te zijn."

Bill Clinton

De onthulling over de seksuele verhouding van Kennedy met een stagiaire was voor media aanleiding een verband te leggen met de spraakmakende affaire van president Bill Clinton met Monica Lewinsky.

Geruchten over talrijke slippertjes van JFK zijn er altijd geweest, maar in zijn tijd werd daar in Washington niet zo openlijk over geschreven als later in de Clinton-periode. Toen was het privé-leven van een president nog heilig, aldus de krant New York Daily News begin deze week.