DOESBURG - De politie in Gelderland heeft een 35-jarige man aangehouden, die zijn drie jonge kinderen gebruikte om harddrugs op bestelling af te leveren bij klanten.

De politie beschouwt zowel de vader als de kinderen als verdachten in een omvangrijke drugszaak, die de afgelopen weken in Oost-Nederland is ontrafeld.

In Doesburg, Arnhem en Zevenaar zijn in totaal twintig verdachten aangehouden. In zes woningen is huiszoeking gedaan, waarbij grote partijen xtc, speed, cocaïne en hennep zijn gevonden.

Ook trof de politie veel contant geld en geladen vuurwapens aan in de woningen, aldus een woordvoerder donderdag.

Partydrugs

De zaak kwam aan het rollen, toen gebiedsagenten in Doesburg opmerkten dat er in bepaalde buurten in hun stadje veel gedeald werd. In een woning in Doesburg vond de politie 6 kilo speed, bijna 5 kilo cocaïne, 3000 xtc-pillen en 25 kilo versnijdingsmiddel voor drugs. In een andere Doesburgse woning troffen agenten partydrugs aan.

Bewaring

Ruim de helft van de aangehouden verdachten zijn drugsgebruiker. Zij komen grotendeels uit de Achterhoek. Negen verdachten zitten in bewaring.

De politie sluit meer aanhoudingen in de komende tijd niet uit. Voor de drie kinderen is de Raad voor de Kinderbescherming ingeschakeld, aldus de politiewoordvoerder.