PURMEREND - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in een bedrijfspand in Purmerend. De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen euro's. Dat heeft de politie donderdagochtend bekendgemaakt.

In het Purmerendse bedrijf aan de Nijverheidsweg vond de politie een groot aantal pakketten met duizenden kilo's hasj in kisten, kasten en verborgen ruimtes. Alles is in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd.

De politie kwam de drugs op het spoor toen een medewerker van een bewakingsbedrijf in de nacht van dinsdag op woensdag voertuigen bij een metaalbedrijf zag wegrijden.

Bij nader onderzoek werd een gat in de muur van het bedrijf aangetroffen. In de directe omgeving werden bovendien enkele flinke pakketten met vermoedelijk hasj gevonden die door de politie in beslag zijn genomen.

Achtervolging

De bestuurder van een van de voertuigen werd even later na een achtervolging door de politie aangehouden. De 39-jarige eigenaar van het metaalbedrijf werd in zijn woning in Beets aangehouden.

Ook een 43-jarige man die boven het Purmerendse bedrijf woonde, ging mee naar het politiebureau.