WESTDORPE - Een duiker van de brandweer is woensdagavond overleden nadat hij in problemen was geraakt bij het bergen van een auto in het Kanaal van Gent naar Terneuzen bij het Zeeuwse Westdorpe. Dat meldt de gemeente Terneuzen.

De duiker is woensdagochtend in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent vervoerd en daar bezweken. Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen, werkgever van de brandweerman, zegt het nieuws met verdriet te hebben ontvangen. "Hoe de duiker precies in problemen kwam, moet nog worden onderzocht."

Aarnout Z.

De duiker zat in een team dat bezig was met het bergen van een auto. De politie vermoedt dat het gaat om de auto van de 41-jarige Aarnout Z.

De man wordt ervan verdacht ruim twee weken geleden in Roosendaal zijn kinderen te hebben vermoord. Hij is sinds de moord spoorloos. Halverwege woensdagavond was het nog niet gelukt de auto te bergen.

Klus

De auto ligt dertig meter van de kant op ongeveer acht meter diepte. Het bergen van de auto is een enorme klus, die door de storm nog eens werd bemoeilijkt.

Aarnout Z. komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen. Hij wordt nog steeds gezien als de belangrijkste verdachte. Of hij zijn kinderen om het leven heeft gebracht wordt nog onderzocht.