UTRECHT - De 22-jarige Utrechter J.A. is donderdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot achttien jaar celstraf. A. schoot 20 april vorig jaar op drie personen, waarbij hij een vrouw doodde.

De rechtbank veroordeelde de 19-jarige F.A., vriend en plaatsgenoot van J.A., tot twaalf jaar celstraf. Hij was de schutter onder meer behulpzaam bij het verkrijgen van het vuurwapen. Het tweetal kreeg op de bewuste avond in de Utrechtse discotheek 151 ruzie met de drie over een pakje sigaretten.

De rechtbank achtte bewezen dat J.A. van dichtbij op twee van de drie slachtoffers schoot, toen die de discotheek verlieten. De -jarige Sandra Drachter uit Zeist overleed aan haar verwondingen. Haar metgezel liep door de schoten een dwarslaesie op.

Tijdens hun vlucht vuurden de verdachten ook op een derde vrouw. Zij bleef ongedeerd. De rechtbank veroordeelde de verdachten wegens moord en twee pogingen tot moord. De twee Utrechters bleven ontkennen en beriepen zich verder op hun zwijgrecht. De straf tegen F.A. was gelijk aan de eis. Tegen J.A. was twintig jaar celstraf geëist.