AMSTERDAM - Prins Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, is opnieuw vader geworden. Zijn vrouw Annette beviel woensdag om 8.30 uur in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam van een gezonde jongen, Benjamin.

De baby woog bij de geboorte 3250 gram, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. De volledige naam van de nieuwgeborene is Benjamin Pieter Floris van Vollenhoven.

"We zijn dolgelukkig en heel dankbaar met de geboorte van ons derde kind en het broertje van Isabella en Samuel", aldus de ouders. Het gezin woont in Amsterdam.

Kleinkind

De boreling is het achtste kleinkind van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Titels zijn voor hem en zijn broer en zus niet weggelegd. Zijn vader heeft de niet-erfelijke titel van prins. De ouders behoren nog wèl tot het Koninklijk Huis.

Leden van het Koninklijk Huis zijn sinds 2002 het staatshoofd, een eventueel afgetreden staatshoofd en diegenen die tot in de tweede graad verwant zijn aan de regerend vorst.

Het Koninklijk Huis bestaat nu uit koningin Beatrix, haar zonen Willem-Alexander en Constantijn, hun echtgenotes en kinderen, haar zus Margriet en haar echtgenoot en hun twee zonen Maurits en Bernhard en hun vrouwen.

Gehandicaptenzorg

Bernhard is zelfstandig ondernemer. Annette, die zich prinses mag noemen, is werkzaam in de gehandicaptenzorg. Het paar vervult nauwelijks respresentatieve functies.

Wegpirate

De bescheiden Annette kwam vorig jaar wel in het nieuws als wegpirate. Ze kreeg een geldboete en een tijdelijke rijontzegging wegens wegens het rijden met een snelheid van 155 kilometer per uur, op een weg bij Uddel waar 80 is toegestaan.