AMSTERDAM - Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen (55 procent) voert liever een gesprek met een vriendin dan met haar partner. Een op de drie vrouwen geeft aan dat ze meer tijd besteedt aan praten met vriendinnen dan met haar relatie.

Vrouwen onder elkaar bespreken ook meer onderwerpen. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van vrouwenblad Flair onder 530 vrouwen.

Op de vraag wat een vrouw liever met een vriendin doet dan met haar partner antwoordt 80 procent winkelen. Drie op de vier vrouwen noemen een terrasje pakken of sporten en 61 procent gaat liever uit met een vriendin dan met haar vriend.

Wendy

Een op de vier vrouwen ziet Wendy van Dijk wel zitten als vriendin. Bekende Nederlandse vrouwen die absoluut niet zijn gewenst als vriendin zijn Patty Brard (44 procent) en Marijke Helwegen (17 procent).

Ruim 75 procent van de vrouwen geeft aan dat loyaal zijn aan elkaar een van de belangrijkste waarden van een vriendschap is. Een op de vijf vrouwen wil graag ruilen met haar vriendin als het gaat om haar figuur.