AMSTERDAM - In een pand aan het Haarlemmerplein in het centrum van Amsterdam heeft zich zondagochtend een explosie voorgedaan.

Dat heeft de brandweer laten weten. Volgens een woordvoerster raakten vier mensen gewond. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de andere twee werden ter plekke behandeld.

Explosie

De explosie vond plaats in een kelderbox van het pand op de hoek Haarlemmer Houttuinen/Kleine Houtstraat. Door de knal werd de gevel voor een groot deel weggeblazen en onstond een grote puinhoop. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het niet om een misdrijf gaat, maar om een ongeluk.

Volgens de brandweer brak na de ontploffing een felle brand uit. De spuitgasten hadden die echter snel onder controle. De brandweer heeft in het puin van de gevel gezocht naar slachtoffers, maar trof niemand aan.

Woningen

Twaalf personen van vier woningen moesten hun woning verlaten. Vrijwel iedereen was rond het middaguur weer thuis, op de bewoners van een huis na. Die ligt recht boven de berging en is nog niet toegankelijk.

Volgens de brandweerwoordvoerster kunnen zij de nacht doorbrengen in een hotel.

Explosie Amsterdam