ARUBA - Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft een kopie gevraagd van het gesprek dat een lokale tv-presentator met Patrick van der Eem heeft gevoerd.

Van der Eem, de Arubaanse Nederlander die Joran van der Sloot uitspraken wist te ontlokken over de verdwijning van Natalee Holloway, zou in het programma Un Dia den Bida hebben gezegd dat hij Van der Sloot al jaren kende voordat Peter R. de Vries hem vroeg undercover te gaan.

Het OM wil vaststellen wat er precies is gezegd door Van der Eem. Als het gesprek relevant is voor een eventuele rechterlijke beslissing in de strafzaak tegen Van der Sloot, dan zal het OM de beelden toevoegen aan het strafdossier, liet justitie vrijdag weten.

"Naar die relevantie doen wij nu onderzoek."

Bedreigd

Tv-presentator Poentje Castro zei vrijdag dat Van der Eem hem met de dood heeft bedreigd naar aanleiding van het heimelijk opgenomen gesprek. De beelden zijn nog niet op de Arubaanse televisie getoond, maar waren wel deels te zien op YouTube.

Het OM liet vrijdag weten dat de gefilmde gesprekken tussen Joran van der Sloot en Van der Eem in diens auto op zich zelf staan. "De recente uitlatingen van Van der Eem op Aruba doen daar niets aan af", aldus justitie.