ROTTERDAM - In de Rotterdamse diergaarde Blijdorp is een baby-olifant geboren. Het is een "klein maar dapper meisje", aldus een woordvoerster van de dierentuin. De moeder van Trong Nhi is Douanita en de vader Alexander. Het olifantje is dinsdag geboren en woensdag in het olifantenhuis Taman Indah voor het publiek te zien.

Het olifantje is het tweede kind van Douanita. Haar eerste jong overleed tot groot verdriet van de dierentuin bij de bevalling in . Dat jong was namelijk verwekt door olifantenbul Ramon, die na de bevruchting onmiddellijk aan een hersenbloeding overleed.

Douanita zelf heeft ook een bewogen geschiedenis. Zij kwam als jong olifantje in Blijdorp, nadat ze door de douane in beslag was genomen. De douane had haar ontdekt in het ruim van een schip in de Rotterdamse haven.

De dierenarts van Blijdorp heeft de bevalling ingeleid. Maar uiteindelijk is Trong Nhi, genoemd naar een vroegere Vietnamese leidster die haar troepen inspecteerde vanaf de rug van een olifant, via een normale bevalling geboren. Blijdorp heeft nog twee zwangere olifanten. Deze jongen worden eind dit jaar en begin volgend jaar geboren.