AMSTERDAM - De Nationale Recherche heeft een 38-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie in december in Amsterdam. Het 40-jarige slachtoffer overleefde de moordaanslag ternauwernood en zit inmiddels zelf ook vast.

Het aanhouden van de verdachte geschiedde dinsdag al, in Amsterdam, aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De schietpartij vond plaats in de avond van 4 december in de Eosstraat in het zogeheten Olympisch Kwartier in Amsterdam-Zuid. Twee mannen namen het slachtoffer onder vuur en renden vervolgens naar een gereedstaande vluchtauto met chauffeur. Een aantal mensen was getuige van het voorval.

Mobiele telefoons

In de woning van het zwaargewonde slachtoffer vonden rechercheurs van de Amsterdamse politie meer dan honderd mobiele telefoons en ruim 68.000 euro cash. De man zit nu in voorarrest op verdenking van het witwassen van crimineel geld en handel in heroïne. De Nationale Recherche onderzoek momenteel de achtergronden van de moordaanslag.

Dinsdag doorzocht de recherche twee woningen in Amsterdam. Daarbij werden een vuurwapen en bijbehorende munitie in beslag genomen.

Verdachte poging liquidatie gepakt