AMSTERDAM - Martin Huisman, de vader van de vermoorde Rowena Rikkers is zelf begonnen met een zoektocht naar zijn vermiste dochtertje Rochelle. Dat zegt Huisman in de uitzending van de actualiteitenrubriek 2 Vandaag van dinsdagavond.

Sinds de dood van Rowena, het zogenoemde 'meisje van Nulde', is haar zusje, de driejarige Rochelle, spoorloos. Ze is waarschijnlijk bij haar moeder Wanda en dier vriend Mike J. Maar moeder en vriend zijn sinds de verdwijning van Rowena spoorloos.

De politie verdenkt het paar van betrokkenheid bij de moord op Rowena en is begonnen met een zoektocht. Tot dusver zonder resultaat. Aangenomen wordt dat Wanda en Mike naar het buitenland zijn vertrokken.

Martin Huisman maakt zich inmiddels grote zorgen over het welzijn van Rochelle en verwijt de politie te weinig daadkracht. "Toen ik hoorde dat het rechercheteam in Rotterdam werd opgeheven en alleen de Gelderse politie nog op de zaak zit, werd ik gek. Ik kan niet langer stilzitten, ik moet Rochelle vinden!", aldus de vader in 2 Vandaag.

Grafje

Samen met medewerkers van Tros Vermist

Volgens de vader gaf moeder Wanda op 17 augustus, tien dagen voor het rompje werd gevonden, haar paspoort als gestolen op. Daarna vroeg ze een nieuw paspoort aan waarin ze alleen Rochelle liet bijschrijven.

Het rompje van Rowena Rikkers werd op 27 augustus van dit jaar bij Nulde gevonden. Enkele dagen later werd haar hoofdje aangetroffen bij Hoek van Holland. Na een uitgebreid onderzoek wist de politie half november haar identiteit vast te stellen.

/NIEUWSMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)Rowena Rikkers heeft nog een zusje