DEN HAAG - Justitie in Den Haag heeft tussen maandagavond en dinsdagochtend ongeveer dertig tips gekregen over de moord op Kumral Bagci, het Haagse meisje dat in 1995 op 7-jarige leeftijd werd vermoord. Maandagavond besteedde tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de gruwelijke moord, waarbij het lichaam van het kind in stukken werd gesneden.

De woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zei dinsdag niets over de aard van de tips. Ook is niet duidelijk of er, acht jaar na dato, nog emotionele reacties zijn gekomen op de tv-uitzending. In 1995 veroorzaakte de moord grote beroering in Den Haag, omdat het gerucht ging dat Kumral het slachtoffer was van bloedwraak.

De politie vroeg maandag specifiek om informatie over de nooit teruggevonden kleren van Kumral. Het lichaam van het meisje werd op juni 1995 in stukken gesneden gevonden in Scheveningen. Twee dagen eerder hadden haar ouders haar als vermist opgegeven. Kumrals moeder sprak maandag in Opsporing Verzocht over de dood van haar dochtertje. "Er is een stuk van mij kwijt", verwoordde ze haar gemis.