MAASTRICHT - De bewoners van de Patio Sevilla in Maastricht, waarvan eind vorige maand vijf balkons instortten, zijn maandagavond opgeschrikt door een luide knal. Ze gingen hevig geschrokken de straat op.

Pas rond middernacht keerden ze in hun woningen terug, nadat aannemer, gemeente en technische recherche het appartementencomplex veilig hadden bevonden.

Dat heeft een woordvoerster van aannemer Smeets Bouw in Maastricht dinsdagmorgen bevestigd. De knal deed zich rond half negen maandagavond voor rond de balkons op de hoek van de Levignelunet en de Bellefroidlunet. Dat is aan dezelfde kant van het complex als waar de vijf balkons instortten, maar dan op de andere hoek.

De aannemer controleerde daarop alle balkons en alle appartementen. Hij constateerde geen scheurvorming. Ook de stutten waren niet verzakt of verschoven. Vlak voor middernacht informeerden aannemer en gemeente de bewoners dat alles veilig was.

In opdracht van aannemer Smeets gaat de in Limburg woonachtige hoogleraar materiaalkunde dr. J. Bijen van de Technische Universiteit Delft de komende dagen een onderzoek instellen naar de oorzaak van de knal.