TAMPA - De politie van de Amerikaanse staat Florida heeft eenvrouw gearresteerd nadat haar man had gezegd dat ze hem hadgeprobeerd te vermoorden met parfum. Dat heeft de politie maandaglaten weten.

David Taylor is overgevoelig voor chemicaliën. Hij beschuldigtzijn 36-jarige vrouw Lynda ervan zich te hullen in een wolk vanparfum, wierook te branden en luchtverfrissers te gebruiken om hemte doden. Ze werd donderdag aangehouden in hun woning in Stuart, kilometer ten noorden van Miami.

Sergeant Janelle Atlas van de politie zei de man in eersteinstantie niet serieus te hebben genomen toen hij aangifte kwamdoen. Pas toen de 46-jarige Taylor de politie een brief van zijnarts lieten zien, geloofden de agenten hem. In de verklaring staatdat de man extreem gevoelig is voor chemicaliën sinds hij alsbouwvakker heeft blootgestaan aan zeer giftige stoffen.

In de negen pagina's tellende aangifte schrijft Taylor ondermeer: "Lynda kwam de keuken binnen terwijl ze parfum droeg","toen ging ze het hele huis door met een spuitbus Lysol (eenontsmettingsmiddel) en spoot zelfs wat in mijn gezicht" en "zedeed de hele dag steeds weer alle ramen van het huis dicht".