HILVERSUM - De vader van het in 1995 vermoorde meisje KumralBagci looft 10.000 euro uit voor degene die de gouden tip geeftover de moord. Dat bleek maandagavond uit een uitzending van hettv-programma Opsporing Verzocht.

Het Turkse meisje uit Den Haag was zeven toen zij op gruwelijkewijze werd vermoord. Het geld komt bovenop de beloning van 20.000euro die justitie eerder uitloofde.

De ouders van Kumral gaven hun dochtertje acht jaar geleden op juni op als vermist. Ze was voor het laatst gezien toen ze opweg was van school in de Wolmaransstraat naar huis aan hetHoflandplein in de Schilderswijk. Twee dagen later werd haarlichaam gevonden in de Scheveningse Adriaan Coenestraat. Het was innegen stukken gesneden en verpakt in drie tassen. Uit sectie bleekdat ze eerst was gewurgd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heropende de zaak onlangs omdat ernieuwe aanknopingspunten zijn. Dat komt onder meer doordat detechnieken voor DNA-onderzoek de laatste jaren zijn verbeterd, liethet OM vorige week weten.

De politie Haaglanden deed maandag een beroep op het geheugenvan mensen die iets weten over de moord. De kleren van het meisjezijn bijvoorbeeld nooit teruggevonden. Haar rolschaatsen wel, maarniemand weet wie ze heeft neergelegd op een plek ongeveer 1kilometer van Kumrals huis. De politie sluit niet uit dat hetzevenjarige meisje een tijdje is vastgehouden voor ze werdomgebracht.