APELDOORN - De politie heeft maandagavond in het centrum vanApeldoorn een grote klopjacht op touw gezet op de dader van eensteekpartij in die stad. Vijf personen, onder wie een jongen van 11en twee meisjes van 16, werden belaagd door een nog onbekende mandie zich op een fiets verplaatst. Dat meldde een woordvoerder vande politie.

De steekpartijen vonden plaats tussen 17.30 uur en 19.00 uur 'savonds. De fietser scheen zijn slachtoffers lukraak te selecteren.Door de eerste steekpartij in Apeldoorn-Zuid raakte een 11-jarigejongen zeer zwaar gewond. In een daarop volgend incident inBeekbergen probeerde de man nog eens twee personen te verwonden.Hij slaagde daarin niet.

Even later raakten twee Apeldoornse meisjes van 16 gewond dooreen steekpartij voor het politiebureau in het centrum van hunwoonplaats. Zij werden met nog onbekende verwondingen overgebrachtnaar een ziekenhuis.

De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft zestig agenten enrechercheurs ingezet. Ook de Mobiele Eenheid verleent assistentie.De politiewoordvoerder liet weten dat er in de loop van de avondzeker een persoon is aangehouden. Deze man bleek niets te maken tehebben met de steekpartij.