DE BILT - In het zuiden van het land zagen de bewoners dinsdagochtend bij het ontwaken een sneeuwlandschap voor zich. Volgens een woordvoerder van het KNMI viel er in Limburg een laagje en net over de grens, in het Duitse Aken, zelfs 10 centimeter sneeuw.

De hele dag zijn winterse buien te verwachten. Het zijn typische maartse buien, aldus de zegsman. Door sneeuw en opvriezing kan het glad zijn. Lokaal kan een laagje sneeuw vallen, maar andere plaatsen krijgen weinig of geen neerslag.

Duitsland

Het verkeer in Duitsland en het oosten en zuiden van België ondervindt dinsdag veel last van zware sneeuwval. In België is een deel van de snelweg E25 van Luik naar Luxemburg tussen Sprimont en Harzée afgesloten.

Verschillende vrachtwagens zijn op de snelweg geslipt en versperren de rijbaan. In de Ardennen ligt plaatselijk tot 18 cm sneeuw volgens Meteoservices.

Spoorverkeer

In het zuiden van het België is het spoorverkeer op vier lijnen verstoord door de hevige sneeuwval, aldus de beheerder van het spoorwegnet Infrabel. Er zijn busdiensten ingezet.

In Duitsland sneeuwt het vooral in de Eifel, waardoor de A1 Keulen richting Trier, een belangrijke verkeersader, voor verkeer is afgesloten tussen Nettersheim en Blankenheim. Vrachtwagens staan daar her en der over de weg, zo meldde de zusterclub van de ANWB, de Duitse ADAC.