ROTTERDAM - De politie heeft maandag vijf aanhoudingen verricht in verband met een reeks gewapende overvallen in Rotterdam. Een van de verdachten is een 12-jarige jongen uit die stad.

De politie denkt dat het kind samen met een 15-jarige plaatsgenoot op 23 januari een roofoverval heeft gepleegd in de wijk Katendrecht, aldus een woordvoerder.

Ophef

De overval veroorzaakte veel ophef en leidde tot een bezoek van burgemeester Ivo Opstelten aan de wijk.

Maandagochtend zijn twee Rotterdammers van 19 en 23 jaar en een 22-jarige inwoner van Dordrecht opgepakt. Een van hen had een vuurwapen bij zich. Het drietal zou op het punt hebben gestaan een supermarkt in Rotterdam-Zuid te beroven.

Overvallen

Rotterdam wordt de laatste tijd geteisterd door een golf van tientallen gewapende overvallen op supermarkten en ondernemers.

Zaterdagmiddag arresteerden agenten een 29-jarige man uit Klimmen (Limburg), kort na een gewapende overval op een juwelier aan de West-Kruiskade. Volgens de politie verblijft de verdachte geregeld in Rotterdam.

"Met de aanhoudingen heeft de politie Rotterdam-Rijnmond, samen met het korps Zuid-Holland-Zuid, een forse slag geslagen om de roofovervallen te beteugelen. Door de omvangrijke inzet van rechercheurs en ander personeel blijken we ook in staat om roofovervallen te verijdelen", aldus de woordvoerder, die zegt meer aanhoudingen te verwachten.