SLEEUWIJK - Twee kettingbotsingen veroorzaakten maandag een enorme chaos op rijksweg A27. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gendt (Gelderland) raakte gewond, aldus de politie.

De eerste botsing gebeurde toen een vrachtwagenchauffeur net voor de Merwedebrug afremde waardoor een vrachtwagen tegen hem opreed, gevolgd door nog twee trucks.

De gewonde chauffeur bestuurde de vierde vrachtwagen en raakte bekneld in zijn cabine. De brandweer moest eraan te pas komen om de man te bevrijden.

Kettingbotsing

Achter deze botsing met vier vrachtwagens ontstond een tweede kettingbotsing. Een automobilist in een personenauto remde ook, vermoedelijk door de remmende vrachtwagens voor hem.

Door deze actie botste een vrachtwagen op de personenauto, gevolgd door nog eens vijf vrachtwagens die elkaar raakten. In totaal tien vrachtwagens en een personenauto liepen schade op bij de twee botsingen.

Omleiding

Het verkeer ondervond grote hinder van het ongeval. Er is via het knooppunt Hooipolder een omleiding ingesteld. Niettemin stonden er lange files op de A27 en de alternatieve routes. Bergingsbedrijven hadden een zware klus aan het afvoeren van de beschadigde vrachtwagens.

Rond half elf was het wegdek schoongemaakt en kon de rijrichting Utrecht weer worden vrijgegeven.