DEN HAAG - Drie mannen hebben zondagmiddag in Den Haag hetleven van een vrouw gered, nadat zij haar in een brandendappartement voor het raam zagen staan. De voorbijgangers twijfeldengeen moment toen ze de vlammen naar buiten zagen slaan enondernamen meteen actie.

Met een koevoet wisten ze de deur van hethuis op de tweede verdieping aan het Westeinde te forceren,waardoor de bewoonster erin slaagde de woning te verlaten.

Volgens de brandweer zou de vrouw zonder hulp van de mannenvermoedelijk om het leven zijn gekomen. Ze liep overigens welbrandwonden op en ademde veel rook in, meldde een woordvoerder vande brandweer. Hij kon niet zeggen of de vrouw in levensgevaarverkeert. Haar vriend, die ook in het huis was, kon op eigengelegenheid naar buiten komen.

De brand, die tegen 16.00 uur uitbrak, werd hoogstwaarschijnlijkveroorzaakt door de televisie. De brandweer kon het vuur snelblussen. Twee appartementen van het complex, dat in totaal vierwoningen telt, werden ontruimd. De bewoners kunnen volgens dezegsman in de loop van de avond weer naar hun huis terug.