ZWOLLE - De verdachte die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Herco van der Haar in Zwolle, blijkt een van de twee mannen te zijn die op beelden van beveiligingscamera's zijn geregistreerd. Uit de opnamen valt af te leiden dat de verdachte kort voor de moord in het gezelschap van het slachtoffer was.

Een woordvoerder van de politie in Zwolle heeft dit dinsdag bevestigd. Het Openbaar Ministerie verbood eerder het vrijgeven van de beelden.

De politie hield de 23-jarige verdachte uit Zwolle maandag aan. Op de videobeelden was te zien dat de man kort voor de moord in het gezelschap liep van het 25-jarige slachtoffer uit Wapenveld. De man reageerde niet op een oproep van de politie zich te melden. Een tweede man die op de beelden te zien was, heeft zich wel gemeld. Hij is als getuige verhoord.

Het lichaam van het slachtoffer werd zaterdagochtend 24 november gevonden in de wijk Kamperpoort, net buiten de Zwolse stadsgracht. De man was met fors geweld gedood.

Een oproep aan getuigen in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde maandag twaalf nieuwe tips op. In de uitzending meldde de politie er rekening mee te houden dat Van der Haar is vermoord tijdens een overval of wegens zijn homoseksuele geaardheid.

/NIEUWSTientallen bruikbare tips in Zwolse moordzaak