NIEUW-AMSTERDAM - Een 39-jarige taxichauffeur uit Emmen iszondagochtend op een spoorwegovergang in Nieuw-Amsterdam overledendoor een botsing met een trein. De man reed om de geslotenslagbomen heen. De alarmlichten en bellen van de spoorwegovergangwerkten.

Aan weerskanten van het spoor stonden auto's te wachten. Voor deogen van de automobilisten botste een werktrein van de NederlandseSpoorwegen op de taxi. De auto werd meegesleurd en kwam klem tezitten tussen de trein en het perron. De man was op slag dood. Hettreinverkeer bij Nieuw-Amsterdam was enige tijd gestremd.

Volgens de directeur van het taxibedrijf waar de chauffeurwerkte, is het ongeval niet veroorzaakt door roekeloos gedrag.Volgens G. Boekholt van Bluecab meldden haar chauffeurs de helenacht al storingen op de betreffende spoorwegovergang.Zo gingen de bomen naar beneden terwijl er geen trein aankwam.Passerende politieagenten zouden verkeer daarom tussen de geslotenspoorbomen hebben doorgeloodsd.

De omgekomen chauffeur dachtwaarschijnlijk dat de storing nog niet opgelost was en reed ondanksde gesloten bomen en waarschuwingslichten toch het spoor op.Volgens een woordvoerder van de politie is er bij de meldkamergeen enkele storingsmelding binnengekomen.

Agenten die diensthadden, worden nog ondervraagd. Een zegsman van deRailverkeersleiding wilde lopende het technisch onderzoek nietreageren op het ongeval.