DRIEBERGEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD),onder andere verantwoordelijk voor de veilgheid op de snelwegen, iszondag overvallen door de stroom supporters van ADO Den Haag dienaar Deventer reist. Dat meldt een woordvoerder van het korps.

Volgens hem zijn enkele honderden ADO-aanhangers in ruimtweehonderd voertuigen onderweg naar Deventer. Daar speelt ADO DenHaag zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles. Bij winst wordt de Haagseclub kampioen.

Even na de middag ontdekte het KLPD dat er een grote groepADO-aanhangers vanuit Den Haag onderweg was naar de Overijsselsestad. Normaal wordt de A12 (Den Haag-Utrecht) door personeel intwee voertuigen in de gaten gehouden. "We hebben meteen auto's uitandere regio's opgeroepen. Verder is in allerijl een helikopteringezet", aldus de zegsman. Het begeleiden van supporters isnormaal geen taak van het KLPD.

"De supporters rijden in groepjes en met wisselende snelhedenzodat er files ontstaan," aldus de woordvoerder. Bij Utrecht heeftde stroom zich inmiddels gesplitst: een deel gaat via de A27(Breda-Hilversum), een ander deel via de A12 (Utrecht-Arnhem).

Houders van benzinestations zijn inmiddels gewaarschuwd. Bij eenstation ter hoogte van Gouda werden eerder vernielingen aangerichten werd getankt zonder te betalen.