ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag twee Rotterdammers veroordeeld tot celstraffen van zes en vijf jaar voor het doden van een 24-jarige Pool in de Rotterdamse popzaal Baroeg vorig jaar juni.

Hoofdverdachte Rodney M., die zes jaar de cel in moet, sloeg Michal Karlowicz meermalen met een barkruk op zijn nek en rug.

Klappen

Zijn compaan Chi Ho T. schopte het slachtoffer een paar keer tegen het hoofd, terwijl de Pool al op de grond in een plas bloed lag. De rechter achtte bewezen dat het slachtoffer door de klappen om het leven is gekomen.

Diverse getuigen hebben verklaard dat M. niet op de benen sloeg, zoals hij zelf verklaarde, maar op zijn nek en rug. De benen vertoonden bovendien geen letsel.

Ruzie

Aan het drama was een ruzie voorafgegaan. T. verklaarde dat hij was uitgescholden door de Pool en enkele andere Oost-Europeanen. Die ruzie was aan de bar geëscaleerd.

Geschokt

De rechtbank achtte de maatschappij door het incident ernstig geschokt en besloot daarom de celstraffen op te leggen. "Wat een gezellige stapavond had moeten worden, eindigde in een drama'', aldus de rechter.