ENKHUIZEN - Jongeren hebben vrijdagavond op de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen opnieuw voor ongeregeldheden gezorgd. Een groep raakte in de trein naar Enkhuizen slaags met personeel van een particuliere bewakingsdienst.

De spoorwegpolitie heeft twee personen gearresteerd, zei een woordvoerder. Volgens hem stapten de jongeren op station Hoogkarspel in. Onderweg naar Enkhuizen pleegden ze enkele vernielingen. Het bewakingspersoneel sprak hen hierop aan, waarna de vechtpartij ontstond. De woordvoerder kon niet zeggen hoe groot de groep was. Het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van het incident.

Stilgelegd

Op de lijn Hoorn-Enkhuizen is al enige tijd sprake van overlast door jongeren. Zondagavond werd het treinverkeer zelfs stilgelegd toen sommigen van hen zich misdroegen.

De NS heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om een einde te maken aan de problemen. Er komt extra bewaking op de lijn en de politie geeft een hogere prioriteit aan meldingen van overlast. De gemeente Enkhuizen gaat actie ondernemen tegen de jongeren die de problemen veroorzaken. De vakbonden willen dat de NS de lijn als agressielijn bestempelt en extra personeel inzet.