WAGENINGEN - Ex-wethouder J. Bogers van Wageningen gaat inhoger beroep tegen de veroordeling die de rechtbank in Arnhem hemdeze week oplegde voor het destijds laten uitlekken van de naam vanVolkert van der G. (Graaf) als verdachte van de moord op PimFortuyn. Bogers moet 500 euro boete betalen, omdat hij zijnambtsgeheim geschonden zou hebben.

Dat heeft de ex-wethouder vrijdag op Omroep Gelderland latenweten. Bogers erkende al eerder dat het achteraf gezien misschienniet zo verstandig was om de voorzitter van de Vereniging MilieuOffensief, waar Van der G. werkte, te bellen, maar vindt dat ergeen sprake is van schenden van zijn ambtseed.

Bogers kreeg op de avond van de moord op Fortuyn een telefoontjevan oud-burgemeester Sala van Wageningen. Die hoorde de naam van deverdachte weer van het hoofd Burgerzaken van zijn gemeente, die opzijn beurt was benaderd door het rechercheteam dat onderzoek deednaar de gebeurtenis. Sala belde Bogers als loco-burgemeester, omdathij bang was dat in Wageningen net als in Den Haag rellen zoudenuitbreken. Sala zei wel tegen Bogers dat het om vertrouwelijkeinformatie ging.