ENSCHEDE - Drie Chinese studenten van de Saxion Hogeschool in Enschede gaan binnenkort in quarantaine wegens de SARS-epidemie. Het drietal heeft stage gelopen in China. Om eventuele besmetting van medestudenten te voorkomen, worden de Chinezen in een woning in Enschede ondergebracht.

Het drietal mag gedurende tien dagen de woning niet verlaten. Al eerder heeft de Enschedese vestiging van de Saxion Hogeschool twee Chinese studenten in quarantaine gezet. De Saxion Hogescholen, met vestigingen in Deventer en Enschede, telt circa 150 Chinese studenten.

Zomervakantie

Een deel daarvan gaat met zomervakantie naar het vaderland terug. "Het is niet zo dat iedere Chinese student die in Enschede of Deventer terugkomt in quarantaine moet. China is groot, niet overal in dat land heerst SARS~, relativeert woordvoerder R. Admiraal van Saxion.

Mocht in de toekomst SARS nog steeds heersen, zal het onderwijsinstituut voorzichtiger worden met het aannemen van Chinese studenten. Wij wachten op adviezen van het Nuffic dat de betrekkingen tussen buitenlandse studenten en Nederland onderhoudt, aldus Admiraal. Daarnaast beraadt Saxion Hogeschool zich op huisvesting voor degenen die in quarantaine moeten.