JERUZALEM - Israël is bereid tot vredesonderhandelingen metSyrië. De Israëlische premier Sharon verklaarde donderdag dat hijklaar is voor onvoorwaardelijk overleg met elk Arabisch land,inclusief Syrië.

Eerdere vredesonderhandelingen tussen de buurlanden liepen in stuk op de toekomst van de Hoogte van Golan. Israël veroverdedit Syrische grensgebied in 1967.

Vermoorden van Palestijnen veroordeeld

Twee dagen voor het bezoek van de Amerikaanseminister van Buitenlandse Zaken Powell aan de regio, heeftWashington het doelgerichte vermoorden van Palestijnen door Israëlveroordeeld. De liquidaties van militante Palestijnen door deIsraëlische strijdkrachten schaden het vredesproces, benadrukte dewoordvoerder van het ministerie donderdag.

De Israëlische praktijk verslechtert de situatie in de regio endraagt niet bij aan het hervormingsproces in het Palestijnse kamp,benadrukte zegsman Boucher het Amerikaanse standpunt. Hij erkendehet Israëlische recht op zelfverdediging na een Palestijnse aanval,maar Boucher riep de Israëlische strijdkrachten op alles in hetwerk te stellen om te voorkomen dat onschuldige burgers hetslachtoffer van een militaire operatie worden.

Westerlijke Jordaanoever

De woordvoerder reageerde op een aanval van IsraëlischeApache-helikopters op een activist van de radicale Hamasbewegingeerder donderdag in Gaza, waarbij de Palestijn om het leven kwam.Op de Westelijke Jordaanoever schoten Israëlische soldaten eenPalestijnse burger dood.