HANSWEERT - Een ongeval op de Westerschelde bij Hansweert heeft maandagavond forse schade veroorzaakt op drie grote schepen. Een van deze boten vervoerde gevaarlijke stoffen. Daardoor was geruime tijd sprake van een dreigende situatie. Er blijken echter geen gevaarlijke stoffen te zijn vrijgekomen. Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde rond 18.15 uur. Rond dat tijdstip raakte de schipper van een 283 meter lange bulkcarrier door nog onbekende oorzaak de controle kwijt over dit vaartuig. De bulkcarrier raakte uit de bocht en ramde een ongeveer 100 meter lange coaster die containers met gevaarlijke stoffen aan boord had. Deze boot werd op haar beurt geraakt door een Frans binnenschip.

Als gevolg van de botsing maakte de coaster water. Desondanks kon de boot met begeleiding van twee sleepboten de haven van Vlissingen bereiken. Het Franse schip liep ook schade op, maar kwam op eigen kracht in de haven van Hansweert. De licht beschadigde bulkcarrier kon doorvaren.

De KLPD kon maandagavond nog niet zeggen waar de bulkcarrier en de coaster en hun bemanningen vandaan kwamen. Persoonlijke ongevallen deden zich volgens de zegsman niet voor.