TILBURG - Bij een schietpartij op de Westermarkt in Tilburgis donderdagmiddag een man om het leven gekomen. De dader van deschietpartij, de 40-jarige eigenaresse van de lunchroom uitTilburg, is door de politie aangehouden. Over de identiteit van hetslachtoffer is nog niets bekend. Dit heeft een politiewoordvoerdergezegd.

De politie kreeg rond kwart over drie een melding van eenvechtpartij aan de Westermarkt. Deze ruzie ontaardde uiteindelijkin een schietpartij. Daarbij viel een aantal schoten. Op het momentvan de schietpartij zaten er volgens de politie enkele tientallenmensen op het terras bij winkelcentrum Westermarkt, dankzij hetmooie weer. Geen van de mensen op het terras raakte gewond.

Motief onbekend

Over aanleiding en motief voor de schietpartij tast de politienog in het duister. Een uur na het incident begon ze een grootonderzoek. Enige honderden mensen waren toen al naar de plaats vanhet misdrijf gekomen. Het terras en een deel van de parkeerplaatszijn met grote zwarte schermen afgezet.

Pikant detail is dat woensdag in dezelfde lunchroom politie,gemeente en winkeliers een convenant ondertekenden om vanwinkelcentrum Westermarkt het veiligste winkelcentrum van Nederlandte maken.