TILBURG - De korpsleiding van de politie Midden- en West-Brabant heeft donderdag een 22-jarige agent van het korps geschorst. Hij wordt verdacht van het lekken van informatie aan derden. Een woordvoerder van het korps wilde niet zeggen om wat voor informatie het gaat en aan wie deze informatie is doorgespeeld. "Dat onderzoeken we op dit moment nog", aldus de zegsman.

De medewerker van het korps wacht een disciplinair en strafrechtelijk onderzoek. Gedurende die tijd is hij geschorst. In januari van dit jaar sprak waarnemend korpschef F. Heeres van de politie Midden- en West-Brabant zijn zorg uit over het toenemend aantal integriteitsonderzoeken bij de politie. Volgens de korpschef schaadt een agent die zich misdraagt het imago van de politie. Heeres noemde agenten die over de schreef gaan destijds een landelijke trend.

Om de integriteit te verbeteren heeft het Brabantse korps sinds begin 2002 een eenheid Veiligheid en Integriteit. Volgens de woordvoerder van het korps zijn dit jaar zeven medewerkers van de politie Midden- en West-Brabant geschorst. "Als je bedenkt dat wij .000 contacten met burgers hebben dan valt dat mee", aldus de zegsman. In de regio werken 3000 mensen bij de politie.