BRUSSEL - Het proces in de zaak-Dutroux krijgt te maken met een nieuw uitstel voor onbepaalde termijn. Een van Marc Dutroux' vermeende handlangers, de Brusselse zakenman Michel Nihoul, heeft namelijk beroep aangetekend voor het feit dat ook hij zich voor een volksjury moet verantwoorden. Daardoor zou het proces zelfs pas na op gang kunnen komen.

De zaak-Dutroux sleept al jaren, onder meer door een procedureslag van verschillende advocaten en justitie in Luik en Neufchâteau. Vorige week bepaalde de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Luik dat naast Dutroux ook zijn ex-vrouw Michèle Martin en twee handlangers voor een volksjury moeten komen voor het zedenschandaal dat België in 1996 schokte.

Bij die handlangers hoort ook Nihoul, waarvan verschillende ouders van vermoorde kinderen denken dat hij netwerken van pedofielen organiseerde. Nihoul gaat echter tegen deze verwijzing naar een volksjury in beroep bij het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege in België. In de regel duurt een zaak bij Cassatie minstens een jaar.