UBACH-PALENBERG/AKEN - De politie van het Duitse Ubach-Palenberg, vlak over de grens bij het Limburgse Landgraaf, heeft dinsdagmorgen een 24-jarige inwoner van die plaats gearresteerd.

De man, een Kosovaar, liep rond half tien dinsdagmorgen met een afgehakt vrouwenhoofd rond op de markt in dit grensplaatsje. In zijn andere hand had hij een mes. Dat heeft de officier van justitie in Aken dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De man had vlak daarvoor het hoofd afgesneden van zijn 25-jarige schoonzus. Met dat hoofd in zijn hand liep hij vervolgens de Karlsplatz op, waar beiden ook woonden. Hevig geschrokken omstanders belden de politie, die de man oppakte. Ook het slachtoffer is volgens de Duitse justitie afkomstig uit Kosovo. Zowel dader als slachtoffer hebben de Joegoslavische nationaliteit.

Wat het motief van de verdachte is, weet justitie niet. Woensdag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer. De verdachte wordt tevens woensdag voorgeleid aan de rechtbank in Geilenkirchen.